2020-11-05 13:43:39• hírek • Szatmár.ro

Esszépályázatot hirdet diákok számára az Élet Fája Egyesület

illusztráció/ pixabay.com
illusztráció/ pixabay.com

A szerte a világban fellelhető környezetvédelmi problémákra reflektálva a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséggel karöltve egy online esszépályázatot hirdet diákok számára a közelmúltban létrehozott Élet Fája – Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület.

 

Békéssy Erzsébet, az egyesület elnöke szerkesztőségünknek elmondta, hogy a felhívás célja, hogy az 5-8. és 9-12. osztályos diákok (de akár idősebb személyek is) olyan esszéket, fogalmazásokat készítsenek, melyekben egy aktuális környezetvédelmi problémára reflektálnak majd. Fontos, hogy az esszé terjedelme ne haladjon meg egy A4-es oldalt, illetve a végén minden pályázó fogalmazzon meg egy üzenetet a közösség felé, a témához kapcsolódóan.

Az esszét úgy kézzel, mint számítógépen is el lehet készíteni, viszont a szöveg mellé mindenkinek csatolnia kell egy fényképet, rajzot, festmény, mely szintén a szövegben megfogalmazott témára irányul, a lényeg, hogy minél kreatívabb legyen az elgondolás.

A beérkező esszékből és képanyagokból a szervezők kiválasztanak 12 román és 12 magyar nyelvű munkát, melyek helyet fognak kapni az egyesület 2021-es ökonaptárában.

„Az egyesület számára olyan lesz ez, mint egy Biblia. Minden hónapban ránézünk majd erre a naptárra, és látni fogjuk, hogy az adott fiatal milyen üzenetet fogalmazott meg, mi pedig ennek szellemében fogjuk majd szervezni tevékenységeinket. Ha ez a naptár elkészül, szinte már az egyesület jövő évi munkaterve is meglesz. Az munkák értékelésére december 5-én, az önkéntesség nemzetközi napja alkalmával történik meg, amikor egy szakemberekből álló zsűri eldönti, hogy melyik az a 12+12 munka, amelyek leginkább elérték a felhívás céljait. A naptárat magát a decemberi hónapban nyomdai körülmények között létrehozzuk, és azon leszünk, hogy minél több iskola kaphasson néhányat ezekből” – magyarázta Békéssy Erzsébet.

Az akció címe: „Mutasd meg te is, fontos számodra, hogy egy szebb, tisztább környezetünk legyen!”, mottója pedig: „Légy te a változás, magadért, értünk és egy zöld jövőért!”

Az pályamunkákat a résztvevők az ecohuman.lifetree2020@gmail.com e-mail címre küldhetik be, december 2-ig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: